Среда, 24.04.2024, 10:25
Приветствую Вас Гость | RSS

     Офіційний сайт            ЗОШ І-ІІ ступенів №19

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 176
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Главная » 2013 » Май » 27 » Звітне засідання МАН
23:51
Звітне засідання МАН
           
    

          «Бажаємо багато знати, щоб знання свої в житті застосувати»

 

У сучасному суспільстві, коли принцип «Хто володіє інформацією, той володіє світом», набуває своєї актуальності, вчити дітей працювати творчо, натхненно – є головною задачею педагогіки.

Протягом 2012 – 2013 навчального року колектив вчителів і учнів ЗОШ № 19 працював над створенням шкільної Малої Академії наук, до участі у роботі якої залучили учнів 3- 9 класів.

У кінці травня відбулося звітне засідання творчих, впевнених, дослідників – знавців, які звітували про свою роботу за рік.

Група учнів 3 класу: Богонос В’ячеслав, Баннікова Ярослава, Гутиря Вероніка, Сурма Олександр (керівник Дроздова Н.П.) вивчали творчість російських і українських поетів для дітей. Діти не тільки ознайомили присутніх з біографією поетів, розкрили особливості їх творчості, продемонстрували вміння користуватися різними джерелами інформації, але й емоційно і виразно декламували вірші улюблених поетів: О.С.Пушкіна, К.І.Чуковського, А.Г.Костецького, Марійки Підгірянки.

Учень 4 класу Драган Михайло (керівник Степанова С.Л.) представив на суд журі, до якого входили: директор школи – С.Ф.Щетініна, заступник директора – Сахабаєва О.М., бібліотекар ЦДБ – Мірошниченко К.В., свою роботу з теми: «У світі музичних інструментів». Хлопець за допомогою батьків зробив презентацію про історію виникнення музичних інструментів, їх класифікацію, специфіку будови, розкрив характерні особливості звучання. Звуки гітари присутні мали змогу почути у виконанні самого школяра.

«У прекрасному світі казок» - так називалася презентація ще одного учасника з 4 класу – Сурми Данила (керівник Степанова С.Л.). Слухачі мали змогу ознайомитися з казкою, яку Данило склав сам, за допомогою матусі дібрав до неї слайди. Діти на мить забули про школу і опинилися у чарівному світі казки.

У ці травневі дні ми знов повертаємося до подій 70-річної давнини. Велика Вітчизняна війна… Скільки сказано, написано про неї. Події тих днів закарбовувалися у пам’яті людей, на картинах, у віршах, піснях.

Звернувся до теми війни і учень 5 класу Глотов Олександр (керівник Щетініна С.Ф.). Тема його роботи «Велика Вітчизняна війна у плакатах і картинках художників». Репродукції плакатів, їх детальний аналіз, патріотична спрямованість, емоційне забарвлення – все це відгукнулося у серцях присутніх.

Група юних дослідників 5 класу: Тищенко Анна, Чен Софія та Глотов Олександр (керівник Рєзнік Л.В.) працювали над темою: «О слово рідне, що без тебе я?». Школярі з'ясовували походження деяких слів, досліджували «слова – туристи», шляхи їх проникнення у нашу мову, оформили міні-словничок «слів - туристів». Підсумком роботи були діаграми найбільш і найменш уживаних в українській мові іншомовних слів.

Що таке золотий перетин, як він відтворений у природі і як застосовується у мистецтві присутні дізналися з виступу учнів 7 класу Богданця Максима і Васильєва Андрія (керівник Сахабаєва О.М.).

Серйозно і ґрунтовною виявилася робота учениці 9 класу Гусак Ганни «Види шлюбів» (керівник Щетініна С.Ф.). Дівчина дослідила еволюцію видів шлюбів у XXXXI  століттях і продемонструвала цікаву презентацію у слайдах.

Мету, яку ставили педагоги було досягнуто. Діти проявили пізнавальну активність, вчилися науково – дослідницькій діяльності, розширювали свій словниковий запас, розвивали вміння використовувати теоретичний матеріал у практичній діяльності.

Всі учасники заходу отримали Почесні грамоти і були зараховані до членів шкільної Малої Академії наук.

                        

                            Н.П.Дроздова, вчитель початкових класів ЗОШ № 19

 

Просмотров: 612 | Добавил: школа19 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031